Cornuri mixte

de Adele in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 4732 vizualizari

 

Deci pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Simona(cum ?!? care Simona :-?? ,fotomodelul situ-lui :)) ) lasand gluma la o parte multumesc frumos :http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-unt-nuci-si-miere-67959.html
Ale mele nu sunt asa frumoase ,o mica parte o a are si cuptorul meu care e cam praf dar la gust ce sa mai spun :DELICIOASE.
Mixte pentru ca am folosit tot felul de umpluturi 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml lapte cald.
  • 3 linguri smanatana grasa.
  • 1 lingurita sare.
  • 3 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • Faina cat cuprinde (500 gr aproximativ).
  • 60 gr unt.
  • Umplutura:
  • rahat.
  • dulceata de cirese.
  • dulceata de piersici.
  • dulceata de capsuni.
  • crema de alune.
  • Pentru uns:
  • un galbenus,
  • 1 lingrita miere.
  • 1 lingura lapte.
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mixte:

Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana si esenta se framanta aluatul bine .Se lasa la crescut acoperit cu un prosop.

Cand alautul este frumos crescut ,se imparte in 3 parti din fiecare parte se intinde cate o foaie aproximativ rotunda se taie in triunghiuri se pune umplutura pe fiecare parte (rahat,dulceata si ciocolata) se ruleaza fiecare corn in parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenusul d eou amestecat cu miere si lapte ,se lasa la crescut (20 minute) dupa care se dau la cuptor la 180° pana se rumenesc.

Se lasa la racit putin se aseaza in platou se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mixte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Waflles portugheze